2008-12-05 02:17:48• hírek • Szatmar.ro

Tombolt a „Szerelem”

Vagner Love, a CSZKA Moszkva brazil csatára hármat vágott a Nancy ellen.

Az UEFA-kupa csoportkörének immár a negyedik, utolsó előtti fordulójára került sor, melyben a szerdai nyolc mérkőzés után csütörtökön újabb nyolc találkozót rendeztek. Az est hőse  a brazil Vagner Love volt, aki mesterhármast lőtt a Nancy ellen, míg az est meglepetése a Zilina birminghami győzelme.

Az E csoportban a német Wolfsburg és az angol Portsmouth összecsapását övezte a legnagyobb érdeklődés, ez volt az est talán legnagyobb rangadója. És a két csapat nem is okozott csalódás, egy változatos, gólgazdag mérkőzésen végül a németek nyertek és ezzel átvették a vezetést a csoportban, míg az angolok búcsúztak. Pedig a gyors német vezetést (Dzeko) követően az angolok negyed óra elteltével már vezettek (Defoe, Mvuemba). Ám a hazaiak Gentner révén még a félidő előtt egyenlítettek, majd a fordulás után Misimovics góljával otthon tartották a három pontot. Mivel a Braga fordítani és nyerni tudott Heerenveenben, így ők is továbbjutottak.

Az est meglepetését a Zilina (Zsolna) okozta azzal, hogy otthonában győzte le az Aston Villát. A már kiesett szlovákok Leitner és Styvar révén 19 minutum elteltével két gólos előnyre tettek szert, a tartalékos angolok csak szépíteni tudtak a 17 esztendős Delfouneso révén. A másik találkozón a Hamburg nyerte a „családi perpatvart", mely során mindkét Jarolim unokatestvér (David a németeknél, Marek a Slavia Pragában) végig  a pályán volt, míg David papáját, Karelt a 31. percben elküldték a hazai kispadtól. A vendégek góljait a horvát „gólikrek", Olic és Petric szerezték, utóbbi büntetőből volt eredményes.

Az est leggólgazdagabb mérkőzését Nancyban rendezték, ahol az eddig szászzázalékos CSZKA Moszkva vendégszerepelt. Bár a vezetést a franciák szerezték meg,  az oroszok Vagner Love vezetésével 3-1-re fordítani tudtak. A hazaiak nem hagyták annyiban a dolgot, egyenlítettek. Ám a 88. percben Vagner Love megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik találatát és ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A másik találkozón a Deportivo la Coruna 1-1-et ért el a Lech Poznan otthonában, így ők és a Nancy dönthetik el, ki követheti az oroszokat a legjobb 32 közé.

A G csoportban mind a Valencia-Brugge, mind a Köbenhavn-Rosenborg mérkőzés 1-1-re végződött. Ezzel a Valencia követi a már továbbjutott St.Etienne-t, a Rosenborg kiesett, a Brugge és a Köbenhavn egymás ellen dönthetik el a harmadik továbbjutó kilétét.

Eredmények:
E csoport: Heerenveen - Braga 1-2 (Sibon 19., illetve Renteira 35., Agiuar56.)
Wolfsburg - Portsmouth 3-2 (Dzeko 3., Gentner 23., Misimovics 74.büntető. illetve Defoe 11., Mvuemba 14.)
A csoport állása: Wolfsburg 9p., Milan 7p., Braga 6., Portsmouth 1p., Heerenveen 0p.

F csoport: Slavia Praga - Hamburg 0-2 (Olic 30., Petric 90.büntető)
Aston Villa - Zilina 1-2 (Delfouneso 28., illetve Leitner 16., Styvar 19.)
A csoport állása: Hamburg 6., Aston Villa 6p., Ajax 6p., Zilina 4p., Slavia Praga 1p.

G csoport: Valencia - Brugge 1-1 (Zigics 60., illetve Alcaraz 19.)
Köbenhavn - Rosenborg 1-1 (Antonsson 85., illetve Iversen 33.)
A csoport állása: St.Etienne 7p., Valencia 5p., Brugge 3p., Köbenhavn 2p., Rosenborg 2p

H csoport: Lech Poznan - Deportivo la Coruna 1-1 (Rengifo 47., illetve Colotto 2. )
Nancy - CSZKA Moszkva 3-4 (Zerka 5., Féret 72, Camerling 79. iletve Love 23., 62., 88., Ramon 43.)
A csoport állása: CSZKA 12p., Nancy 4p., Deportivo 4p., Lech Poznan 2p., Feyenoord 0   

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: